Skip links

leven vanuit de verwachtingen van anderen

Leven vanuit de verwachtingen van anderen.

Hoe vaak doe jij de dingen puur en volledig vanuit jezelf. Ongeacht wat anderen daar van vinden? De maatschappelijke druk is hoog. In de media, op sociale media krijg je vaak berichten over hoe het hoort. Er word je verteld wat goed of minder goed zou zijn. 

Als je dan vanuit jezelf ook nog iemand bent die de mening van anderen belangrijk vind, dan wordt de druk wel eens hoog. Ben ik wel goed genoeg?

En waarvoor? Iedereen is uniek en mag zijn of haar unieke persoonlijkheid laten zien en horen. Wat houdt jou tegen? Het zijn vaak de eisen die wij onszelf opleggen. Nog bovenop wat de maatschappij aandraagt. Want ja, ook jij bent goed genoeg. Jij bent beter dan goed genoeg. Jij bent uniek!

Gun jezelf om weer meer vanuit jezelf te gaan leven. Bewust van wat goed voor jou is. Neem afscheid van die hoge eisen die jij aan jezelf stelt. Iedereen, dus ook jij, is het waard om gewaardeerd te worden om wie die is. 

Door PMA kon ik veel beter omgaan met die meningen van anderen

En ja, ik mocht van mezelf afscheid nemen van die niet haalbare hoge eisen die ik aan mezelf stelde. Ik maak niet langer keuzes waarvan ik denk dat die passen binnen de verwachtingen van anderen. 

Ik merkte dat ik het zelf in de hand had. Ik had die ander helemaal niet nodig. Ik deed het mezelf aan. Wat een inzicht. Wat maakte het uit wat een ander zou denken. Ik ben ik en dat is helemaal goed. 

Heerlijk om zo mezelf te mogen zijn. 

Doorbreek dit vermoeiende en stressvolle gedrag. Ga voluit leven, bewust vanuit jezelf!