Skip links

Wat is PMA?

PMA is een baanbrekende techniek waarmee individuen het volledige potentieel van hun geest kunnen benutten en verschillende mentale en emotionele obstakels kunnen overwinnen. Door de principes en praktijken van PMA te begrijpen, kun je beginnen aan een reis van zelfontdekking en persoonlijke groei.

Wat is PMA (Progressive Mental Alignment)?

De PMA vraagtechniek is gebaseerd op de nieuwste inzichten over de werking van ons brein. Ons bewuste brein. Maar vooral over de werking van ons onderbewuste brein. Ons onderbewuste brein slaat namelijk zo veel meer zintuigelijke gegevens op dan wij ons bewust zijn.

Onze zintuiglijke gegevens vormen de basis van de gevoelens in ons lijf. Alles wat we waarnemen, wordt vergeleken met opgeslagen gegevens in ons brein. In ons lijf voelen we de emotie die aan deze waarnemingen gekoppeld zijn.

Met PMA richten we ons vooral op de momenten waarop jij een vervelend of niet prettig gevoel kreeg. Van daaruit werken we samen om jou bewust te maken van de oorzaak van die gevoelens. Van de zintuiglijke gegevens die jou in het verleden ook dat vervelende gevoel hebben gegeven. Door die bewustwording wordt de emotionele lading van die gegevens weggehaald.

Je gaat ook begrijpen welke remmende of negatieve overtuigingen daar bij horen. Je kunt nu bewust keuzes maken over het gedrag dat jij daar aan gekoppeld had. Als jij je dit bewust bent, welk gedrag past dan eigenlijk beter bij je? Er is ruimte voor verandering.

Met PMA word jij je weer bewust van jezelf. Jij gaat jezelf beter begrijpen. Je krijgt meer ontspanning en rust. Je gaat merken dat je meer vanuit jezelf gaat leven. Je gaat doen wat ook goed is voor jou! Met energie, rust en ruimte. Je maakt een enorme persoonlijke groei door.

Progressive Mental Alignment | Rose-coaching.nl

Stap 1: Bewustwording

De eerste stap in het PMA-proces is bewustwording. Dit houdt in dat je het specifieke probleem of de uitdaging identificeert die je wilt aanpakken. Of het nu gaat om een angst, een beperkende overtuiging of een negatieve emotie, bewustwording is de sleutel tot het initiëren van positieve verandering.

Stap 2: Afstemming

Nadat je het probleem hebt geïdentificeerd, is de volgende stap afstemming. Deze stap houdt in dat je je gedachten, emoties en lichaam in overeenstemming brengt met het gewenste resultaat. Door deze elementen op één lijn te brengen, creëer je een krachtige synergie die je in de richting van je doelen stuwt.

Stap 3: Integratie

De derde stap in het PMA-proces is integratie. Deze stap houdt in dat je de nieuwe empowerende overtuigingen en emoties integreert in je onderbewustzijn. Door middel van verschillende technieken zoals visualisatie en herhaling kun je je onderbewuste patroon herprogrammeren voor succes en welzijn.

Stap 4: Transformatie

De laatste stap van het PMA-proces is transformatie. Deze stap houdt in dat je een diepgaande verschuiving ervaart in je perceptie en gedrag. Naarmate je PMA blijft beoefenen, zul je positieve veranderingen opmerken in verschillende gebieden van je leven, waaronder relaties, carrière en persoonlijke vervulling.

Het PMA-Proces

FAQ

Progressive Mental Alignment (PMA) is een krachtige methode ontwikkeld door Jacob Korthuis, een gerenommeerde Nederlandse therapeut en onderzoeker. Het is een benadering die gericht is op het ontgrendelen van het volledige potentieel van de menselijke geest. PMA combineert technieken uit de psychologie, neurowetenschappen en taalkunde om beperkende overtuigingen en diepgewortelde problemen te identificeren en transformeren. Door het herprogrammeren van ons onderbewustzijn en het in harmonie brengen van onze gedachten, emoties en gedragingen, stelt PMA ons in staat om positieve veranderingen in ons leven te bewerkstelligen.

Ja, iedereen kan PMA beoefenen. De technieken en principes van PMA zijn toegankelijk voor individuen van alle leeftijden en achtergronden. Of je nu uitdagingen wilt overwinnen of je prestaties op verschillende gebieden van het leven wilt verbeteren, PMA kan een waardevol instrument zijn.

Ja, PMA wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en put uit vakgebieden zoals psychologie en neurowetenschappen. Studies hebben de effectiviteit van PMA aangetoond bij het verminderen van stress, het verbeteren van emotioneel welzijn en het versterken van cognitieve functies.

Absoluut. PMA kan verschillende therapeutische benaderingen en technieken aanvullen. Veel therapeuten en behandelaars integreren PMA in hun bestaande praktijken om de effectiviteit van hun werk te vergroten.

Word je weer bewust van jezelf!

Plan vandaag nog het gratis kennismakingsgesprek met mij.